onsdag 10 juni 2020

Ny myndighet för att stoppa fusk

Regeringens utredning om välfärdsfusk föreslår att en ny myndighet inrättas för att stoppa brottslingar som utnyttjar det svenska välfärdssystemet. I dag går massor av miljoner varje månad i fickorna på bedragare: skenanställda människor, studenter som bedriver fiktiva studier, tandläkare som debiterar för fiktiv tandvård, assistenter som fakturerar för hjälp åt falska assistansbehövande, föräldrar som söker ersättning utan att ha vabbat, människor som döljer sina inkomster för att få hyresbidrag och mycket mera. De som vill lura välfärdssystemet använder tusen och en påhittiga sätt att göra det på.

Man kan tycka att varje utbetalande myndighet skulle ha en effektiv kontrollinstans som säkerställer  att man betalar ut rätt summa till rätt person. Nu är det inte så. Då är det välkommet med en ny myndighet: Myndigheten för utbetalningskontroll. Inrätta den genast. Inte en enda skatte-tia ska gå till bluffare.

Myndigheten för utbetalningskontroll skulle gynna alla människor som gör rätt för sig och alla  hederliga företag, föreningar och organisationer.

Läs boken om hur skyddar dig från att bli lurad av bedragare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar