onsdag 26 januari 2022

Förfärliga brott mot äldre

En bedragare är vänlig, trevlig, inger förtroende och utstrålar empati. Det är självklart. Hur skulle han annars lyckas i sitt värv? Om den förtroendeingivande mannen är klädd i poliskläder och visar en polisbricka,  eller är klädd som en hantverkare med verktyg som hänger runt midjan, är det svårt att avslöja mannen som ringer på vår dörr som en gangster. Ändå kan han vara det.

Häromdagen kunde vi läsa i tidningen att tre gamla kvinnor i Malmö har blivit bestulna på smycken, mobiler och bankkort med kod i sina hem av falska poliser. En av dem hade slitit guldringar från   fingrarna på en kvinna. Det är förfärligt. Vi kan föreställa oss hur dessa kvinnor mår i dag. En gammal människa som utsätts för det här brottet blir inte bara av med pengar och ägodelar. Hälsan går också förlorad. 

Brott mot äldre av den här typen kommer att fortsätta om inget görs för att stoppa dem. I dag är det enkelt för kriminella att få tag i adresser till alla äldre kvinnor som bor ensamma i en viss stadsdel och sedan söka upp dem. Den här möjligheten att hitta sina offer måste stoppas.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar