lördag 15 juni 2019

Polisen satsar stort mot målvakter

Allt fler unga skaffar sig illegala extrainkomster genom att agera målvakter. De kan agera penningmålvakter som upplåter sitt konto till kriminella som kan swisha dit pengar från telefonbedrägerier till exempel. Målvakten kan också på andra sätt upp  hjälpa till att flytta, ta ut eller föra över pengar som kommer från brottslig verksamhet. Unga personer kan också ställa upp styrelsemålvakter genom att låta sig registreras som vd i ett företag som kriminella därefter tömmer på tillgångar.

Många av dessa målvakter inser inte att de gör sig skyldiga till brottslig handling och kommer att  bli dömda till böter eller fängelse om deras medverkan avslöjas av polisen. De kan också bli återbetalningsskyldiga och därmed svårt skuldsatta i tidig ålder.

Nationellt bedrägericenter meddelar att nu går fem myndigheter ihop i en gemensam satsning för att informera om riskerna och konsekvenserna av att agera målvakt.  Det är Polismyndigheten, Skatteverket, Bolagsverket, Ekobrottsmyndigheten och Kronofogden.

Ett viktigt råd till alla unga är detta: låt inte någon använda din swish. 

Läs mer om hur du skyddar dig för att bli utsatt: https://polisen.se/malvakt 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar