tisdag 10 december 2019

Enkelt att skaffa hemligt nummer


Den som har hemligt nummer undgår att bli blåst av telefonbedragare av alla slag. Eftersom  skrupelfria bedragare framförallt riktar in sig på äldre personer är det de anhörigas ansvar att skydda sina gamla. En bra idé är ge dem ett hemligt telefonnummer som de kriminella inte kan fånga upp på eniro.se, birthday.se, upplysning.se och andra källor till personinformation.


Jag har fått frågan: hur skaffar man hemligt telefonnummer? Hos Telia säger man att det är bara att gå in i en Telia-butik, visa legitimation och be om ett nytt, hemligt nummer. Tar det lång tid att få?  Nej, det tar en minut eller  två.

Finns det nackdelar med att ha hemligt nummer?  Min kontakt på Telia säger att det skulle vara detta att när en person med hemligt nummer ringer någon, står det "hemligt nummer" i nummerpresentatören och den uppringda kan bli misstänksam och välja att inte svara.

Det här behöver inte vara en stor nackdel. Den som är klok nog att skaffa hemligt nummer berättar  förstås för sina vänner och anhöriga om den förändring man har gjort.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar