lördag 30 november 2019

Att skilja reko killar från bedragare

Romansbedragare drabbar män som kvinnor, homosexuella såväl som heterosexuella. Nyss träffade jag David (som egentligen heter något annat) och han berättade om sina erfarenheter. När han sökte efter en partner på en stor internationell sajt för homosexuella var det en man med bakgrund  i Puerto Rico som han blev intresserad av. Efter att ha mejlat till varandra en tid  krävde David att få samtala med mannen."Jag vill höra din röst".

Mannen ringde upp David som blev säker på sin sak bara efter ha hört den andre säga "Hello!" David hade haft kurskamrater från Nigeria och kände igen sättet att tala. Han avslutade kontakten. Många bedragarligor har sin säte just i Nigeria, enligt svensk polis.

David, som nu var bränd, gjorde nya försök att få en partner via samma dejtingsajt. Det är vanligt att killar presenterar sig med snygga bilder och ofta talar om sin intressanta bakgrund som diplomat, FN-soldat eller framgångsrik ekonom. Tyvärr kan bilden vara stulen liksom profilen.

Så här gjorde David för att skilja agnarna från vetet: han bad den intresserade parten att snabbt skicka en bild med en lapp där det stod skrivet hans eget namn, Davids namn och namnet på dejtingsajten. Visst, det är inte idiotsäkert. Det kan fortfarande var en liga som skickar bilden och en snygg kille får stå modell. Men många bedragare faller bort med den här metoden, säger min bekant som också tipsar om att i samtal ställa många detaljfrågor utifrån den profil som mannen har lämnat. Om det är seriös person, kan han lätt svara på dina frågor.

David vill varna andra för att bli blåst av en romansbedragare. Själv träffade han till slut en kille från West Virginia. Jag får se en bild på vännen: han ger ett ärligt och mysigt och pålitligt intryck.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar