fredag 8 november 2019

Färre inbrott, fler bedrägerier

Mina grannar har haft inbrott. Tjuvarna har någon gång mellan kl 13 och 18 knackat hål på altandörrens fönsterruta på husets baksida och gått in den vägen. Deras byte blev några gamla smycken och kanske något annat som grannarna inte har hunnit sakna ännu. Polisen har besökt huset  och glasmästaren har satt i en ny ruta. Polisen lämnade över en broschyr med tips på hur man skyddar sig mot tjuvar och grannen gav mig sedan den här länken till en pdf:

https://polisen.se › forebygg_brott › utan_tillfalle_inget_brott_2015

Jag känner med grannarna. Olustigt att få sitt hem genomsökt och bli bestulen. En tröst är att bostadsinbrotten minskar i landet. Under 2015 drabbades Sigtuna kommun av143 bostadsinbrott; förra året hade siffran sjunkit till 85 inbrott.

Istället ökar bedrägeribrottsligheten. Perioden januari t o m augusti i år polisanmäldes 164 000 bedrägeribrott i Sverige. Bara från juli till augusti i år ökade anmälningarna med 15 procent.

Vi ska tänka på att stöldsäkra våra  bostäder. Men vi bör också bedrägerisäkra våra pengar.  Goda råd finns att hämta i  boken "Bara bluff, din överlevnadsguide i en värld där bedragarna blir fler och fler".

Handbok som informerar om bedragarnas metoder och hur du skyddar dig


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar