måndag 29 juli 2019

SEB vägrar ersätta vid kortbedrägeri

Betalkortet är vår viktigaste värdehandling. Om du förlorar kortet, kan det drabba din ekonomi hårt.  Om du dessutom har varit oförsiktig och lämnat ut din kod, kan du betrakta dina pengar som försvunna, bortblåsta, puts väck.

1. Minns att alltid ha uppsikt över kortet. Förvara det helst i en innerficka som stängs med blixtlås, inte i en handväska som lätt kan bli stulen. 

2. Lämna aldrig, aldrig, aldrig ut din kod till någon.

3. Täck över apparaten med ena handen när du knappar in din kod i butiken. Du vet aldrig om den där personen som står bakom dig försöker se och memorera vilka siffror du trycker på för att sedan försöka stjäla ditt kort.

4. Logga in på internetbanken varje dag och titta på ditt konto. Då ser du om pengar saknas. Polisanmäl direkt och spärra kortet hos banken.

Tänk aldrig att det inte är så farligt att bli drabbad av kortbedrägeri för banken kommer att ersätta mig. Det är inte alls säkert att banken ställer upp. I dag läser jag i Svenska Dagbladet om Daniel Leijonancker som utsattes för ett kortbedrägeri och blev av med 10 000 kr. Trots att bedragaren har fällts i såväl tingsrätt som hovrätt vägrar SEB att ersätta honom eftersom banken anser att Daniel har varit oaktsam.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar